Bespoke Algarve Share

Carvoeiro II

Tags:
    Renovations

A top floor extension for an existing villa in Carvoeiro challenged the Bespoke Algarve Architects team to consider the original design of the property while sympathetically incorporating modern elements.

The design of the top floor extension was created by the team to make the most of the natural light and location of the property, while always maintaining a synergy between the older and original elements of the property with the new design.

The project was managed by the Bespoke team and began at the end of 2014, being completed by the summer of 2015.

We worked on a project with John Wilson to put an extension on our villa and have been thrilled with both the result and the process, so much so that we are to embark on another project with him this winter. 

John is easy to work with, full of good and practical ideas but helistens to his client and makes adjustments suited to their needs, wants and tastes.

As both architect and project manager, his attention to detail is exemplary and his ability to foresee problems and circumvent them is admirable. His relationship with his builder is extraordinarily good which makes for an easy process.

As we lived in the UK during most of the actual work, his weekly updates were a great help; we were furnished with lots of photographs and a comprehensive overview of the progress being made. However, John does not trouble the absentee client if he knows he can deal with a problem himself. Any decisions he took on our behalf were with a good understanding of the sort of clients that we were and after he had gathered, through conversation and consultation, our tastes and the use to which we were going to put the building.

John is honest, upfront and realistic about the costs, possibilities and pitfalls that may arise during the works and we always trusted him. He never failed that trust. 

We would wholeheartedly recommend him to anyone thinking of any works requiring the services he provides.

  • Location: Carvoeiro, Lagoa
  • Year: 2015
  • Status: Finished

Ready to start your project?